lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvem var Thales?

+1 stemme
392 visninger
Hej

Jeg skal skrive lidt om den græske filosof ved navn Thales. Hvad var der specielt ved ham, og hvilken indflydelse har han haft på eftertiden?

Mange tak for jeres tid :-)
spurgt for 26 Mar, 2017 i historie / 9-10-klasse af august  


1 Svar

0 stemmer
Thales var ganske rigtigt en græsk filosof. Han levede i det 6. århundrede f.kr. i Milet i Lilleasien - det som i dag kaldes Tyrkiet. Det som han især beskæftigede sig med, var, hvad verden består af. Han mente, at jorden måtte være opbygget af én og samme ting - nemlig vand. Thales fremføte, at jorden flyder på vand, den er opstået af vand og den består af vand.

I dag ved vi, at det til dels er sandt, i det fysiken har vist os at verden er opbygget af én ting. Det er godt nok ikke vand men energi. Det banebrydende ved hans teorier var imidlertid, at det var byggede på observationer og erfaringer, og ikke - som det eller var almindeligt dengang - en mytisk tankegang.
besvaret for 28 Mar, 2017 af pernille  
Google+
...