lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Gratis eller betalt lektiehjælp?

0 stemmer
169 visninger
Hej

Jeg kan se, at der er masser af gratis lektiehjælp rundt om i landet på caféer og biblioteker. Det er jo meget fint, og man kan sikkert lære en masse, ved at møde op og deltage. Men jeg har spekuleret over, hvordan det måler sig med den betalte lektiehjælp, som man kan købe over nettet. Er det bedre, lige så godt eller ringere?

Hvis nogen herinde har en holdning til det, så lad os starte en debat?
spurgt for 5 Mar, 2017 i café-hjørnet af jeppe  


1 Svar

0 stemmer
Jeg tror, der er meget godt at finde i de gratis tilbud om lektiehjælp. Det er jo ulønnet og frivilligt arbejde, der driver lektiecaféerne, så der er på den måde ikke nogen krav til, hvilke kvalifikationer lektiehjælperne skal besidde - og heller ikke hvad man som bruger kan forvente. Men det er mit indtryk, at dem der yder dette frivillige arbejde, også har noget godt at tilbyde.

På den anden side er der så den betalte lektiehjælp. Her kan man forvente kvalificeret hjælp, da man typisk betaler en ret høj timepris for en ydelse. Man kan så også skræddersy den til ens behov fagligt, hvilket er en fordel. Derudover har man en højere grad af fleksibilitet, da man kan bestille et bestemt antal timer på de dage, hvor man selv har tid.

Hvad er så bedst? Hvis man har masser af penge, så vil der nok være en større grad af frihed og fleksibilitet ved at vælge en betalt/privat lektiehjælper. Omvendt vil de gratis lektiecaféer måske give et sammenhold, som man ikke finder ved 1:1 undervisning. Med andre ord er der fordele og ulemper ved begge.
besvaret for 6 Mar, 2017 af simone  
Google+
...