lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvordan finder man linjens hældningskoefficient?

0 stemmer
832 visninger
Hejsa

Vi arbejder med koordinatsystemer og ligninger i matematik, og jeg har i den forbindelse et spørgsmål. Hvis man har ligningen:

y = 3x + 2

Hvordan finder man så ligningens (eller linjens) hældningskoefficient? Og hvad er en hældningskoefficient i det hele taget?
spurgt for 1 Mar, 2017 i matematik / 7-8-klasse af emma  


1 Svar

0 stemmer
Hældningskoefficienten fortæller, hvor meget en linje hælder på y-aksen, når man går 1 enhed på x-aksen. Hvis du har en ligning med formen:
 
y = ax + b
 
så er a din hældningskoefficient. Derfor i dit tilfælde med ligningen:
 
y = 3x + 2
 
er 3 hældningskoefficienten. Med andre ord: når du går 1 enhed på x-aksen (x), så hælder linjen således, at den øges med 3 på y-aksen (a).
 
Lige en tilføjelse som ikke har noget med hældningskoefficienten at gøre: I ligningen er også en b (har værdien 2 i eksemplet), som fortæller, hvor på y-aksen du befinder dig, når x = 0. Det vil sige, der hvor den skærer y-aksen.
besvaret for 2 Mar, 2017 af marcus  
Google+
...