lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvorfor har nogen nemmere ved skolen end andre?

0 stemmer
121 visninger
Hej forum
 
Jeg har gået og spekuleret over en ting: hvorfor er nogen bedre til skolen end andre. Det jeg mener er, at nogen får gode karakterer uden de gør sig særligt store anstrengelser. Andre er virkelig nødt til at knokle, hvis de bare vil gøre sig håb om et 4-tal.
 
Hvorfor er det sådan? Er det medfødt?
spurgt for 21 Feb, 2017 i café-hjørnet af marie  


1 Svar

0 stemmer
Hej
 
Min holdning til det er, at der er to faktorer, som primært spiller ind her:
 
- IQ (intelligens kvotienten)
- Miljø (omgivelser)
 
IQ'en hos en menneske fortæller noget om, hvor let personen har ved at forstå og tilegne sig nyt stof. En høj IQ er derfor typisk lig med mindre anstrengelser for at opnå de gode karakterer. De fleste forskere mener, at IQ'en i høj grad er medfødt.
 
Miljøet spiller også ind. Hvis man har mulighed for at leve et harmonisk, fredsommeligt liv, hvor man samtidig nyder godt af opbakning på hjemmefronten, så vil det også være fremmende for bedre karakterer. Miljøet kan man vel også påstå til en vis grad er medfødt, forstået på den måde at man ikke selv vælger den familie og de omgivelserne man bliver født ind i.
 
Mangler man en eller begge af ovenstående to faktorerer, så vil det sandsynligvis have en negativ påvirkning på karaktererne.
 
Det er i hvert fald min måde at se tingene på :-)
besvaret for 22 Feb, 2017 af william  
Google+
...