lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad kan jeg bruge cosinus og sinus til?

+1 stemme
634 visninger
Min matematiklærer har i sidste uge snakket om cosinus og sinus. Desværre forstod jeg ikke så meget af, hvad han sagde. Men jeg vil meget gerne forstå hvad cosinus og sinus er, og hvad de kan bruges til.

Nogen der vil forklare det?
spurgt for 12 Sep, 2016 i matematik / 9-10-klasse af anna  


1 Svar

0 stemmer
Cosinus og sinus hører under det, som man kalder for trigonometriske funktioner. Trigonometri er den del af matematikken, som bruges til at undersøge forholdet mellem trekanters vinkler og sidelængder.
 
For eksempel kan du beregne en af vinklerne i en trekant, hvis du kender længden på to af siderne. Tag et kig på vedhæftede tegning (kilde: wikipedia). Her kan vinklen ved A beregnes, ved at tage cosinus til siden b divideret med c. En anden mulighed er at finde vinklen til A ved at tage sinus til siden a divideret med b.
 
Hvis man tegner cosinus og sinus i et koordinatsystem, vil de ligne forskudte bølger, som går mellem 0 og 1 på y-aksen og 2 * pi på x-aksen..
 
Tip: cosinus og sinus vil normalt være forkortet som cos og sin på lommeregneren.
besvaret for 13 Sep, 2016 af KlausK (7,450 point)  
Google+
...