lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad er forholdet mellem grader og radianer?

0 stemmer
309 visninger
Jeg sidder med et for mig svært stykke i matematik på gymnasiet. Stykket går ud på, at jeg kort skal forklare forholdet mellem grader og radianer i forhold til en enhedscirkel. Nogen der har et svar på det?

Derudover kunne jeg godt lide at vide, hvad radianer bruges til. Jeg mener, hvorfor ikke bare regne i grader - det virker nemmere?
spurgt for 1 Sep, 2016 i matematik / a-niveau af oliver  


1 Svar

0 stemmer
Grader bruges til beregning af vinkler i figurer, mens radianer kan bruges til en masse andre ting, såsom udregning af integraler. Det afhænger således af opgaven, om du skal regne med grader eller radianer.
 
Radianer defineres som forholdet mellem en given buelængde på en cirkel og cirklens radius, hvor buelængden skal forstås som et afgrænset stykke af cirklens kantlinje (se vedhæftede billede). Hvis du arbejder med en enhedscirkel, hvor radius er 1, så vil radiantallet være lig med buelængden.
 
Da omkredsen af en cirkel er 2 * pi * radius, vil omkredsen af enhedscirklen være 2 * pi. Det betyder, at 180 grader svarer til pi / 2 radianer og 90 grader til pi radianer.
 
Jeg håber, at det har givet dig en idé om, hvad radianer er, og hvad de kan bruges til.
besvaret for 2 Sep, 2016 af KlausK (7,450 point)  
Google+
...