lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Er det fjollet at tage et sabbatår efter 9. klasse?

+2 stemmer
1,336 visninger
Hej forum!

Jeg kunne godt tænke mig, at høre jeres mening omkring, hvorvidt det er en fjollet idé at holde et sabbatår efter 9. klasse. Grunden til at jeg spørger, er den, at jeg ikke ved, hvad jeg vil arbejde med senere i livet. Derudover føler jeg mig generelt skoletræt. Et års skolefri ville derfor være rart for mig.

Jeg er ellers dygtig til de fleste fag - og især dansk. Har bare brug for en pause. Min forældre synes, at det vil være dumt af mig, at holde et sabbatår, da jeg dermed risikerer at komme bagud fagligt.

Kunne godt bruge nogle flere vinkler på det. Hvad synes I?
spurgt for 11 Aug, 2016 i café-hjørnet af amanda  


2 Besvarelser

0 stemmer
Jeg er nok lidt på dine forældres side i den sag. For hvis du venter et år med at fortsætte din uddannelse, så risikerer du, at glemme noget af det, du allerede har lært i folkeskolen. Du skal også tænke på, at hvad så når det sabbatår er gået? Vil du så ikke bare have det på samme måde, som du har nu? Altså med at være skoletræt. Så det er ingen grund ti at vente :-)

Min anbefaling til dig er at starte på gymnasiet, hvis du ikke helt ved,,hvad du gerne vil med livet. Med en almen gymnasiel uddannelse holder du de fleste døre åbne til din videre uddannelse, så du kan udsætte beslutningen om, hvor du vil hen uddannelsesmæssigt og jobmæssigt til senere.

Jeg har selv været lidt i samme situation som dig - altså med at være alvorligt skoletræt. Men skoletrætheden forsvandt for mig, da jeg kom i gang med en uddannelse, som jeg fandt spændende.
besvaret for 12 Aug, 2016 af pernille  
0 stemmer
Jeg synes absolut ikke, at det er dumt at holde et år "fri" efter 9. klasse. Hvis du starter på gymnasiet uden den fornødne motivation, ender du bare med at få dårlige karakterer, og hvad kan det bruges til?

Men jeg anbefaler dig at diskutere din situation igennem med en studievejleder på din skole først. Vedkommende kan måske finde nogle muligheder for dig, som kan være mere fordelagtige end et sabbatår.

Jeg tænker, at efterskole også kan være sagen for dig? Selv om efterskole lyder lidt af skole og lektier, så er det meget andet også såsom fællesskab, sammenhold og hygge. Det vil sikkert også være nemmere at overtale dine forældre til et år på efterskole end et sabbatår.

Håber at du finder den rigtige vej.
besvaret for 13 Aug, 2016 af jens  
Google+
...