lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvordan påvirker engelsk det danske sprog?

0 stemmer
219 visninger
Jeg skal skrive en opgave om, hvordan engelsk påvirker det danske sprog. Men jeg er på bar bund. Er der nogen af jer, der kan komme med lidt idéer til emnet?
spurgt for 10 Jul, 2016 i dansk / c-niveau af mathilde  


1 Svar

0 stemmer
Det engelske sprog påvirker i høj grad det danske - og nu mere end nogensinde. Hvis jeg skal nævne én hovedårsag til det, så er det udbredelsen af internettet, som for alvor har flyttet det engelske sprog ind i den danske hverdag - både privat og arbejdsmæssigt. Det skyldes, at mange nye trends fødes fra internettet (hvor tekst og videoer primært er på engelsk), og adopteres af de danske unge. Når de danske unge tager nye ord til sig fra det engelske sprog, bliver de med tiden en del af det danske ordforråd. Bare se på det engelske ord 'Cool', som ofte høres i daglig tale.

Lidt det samme sker arbejdsmæssigt, hvor især engelske IT/teknik-begreber af praktiske grunde stille og roligt bliver en del af hverdagen.

Man kunne også pege på globaliseringen som en årsag til påvirkning af det danske sprog. Med globaliseringen mener jeg, at mange flytter på tværs af landegrænser. Nogen flytter eksempelvis ud af Danmark og får et nyt globalt udsyn, hvormed de kan være mere tilbøjelige til at acceptere fremmede ord som en del af det danske ordforråd, den dag de vender tilbage.
besvaret for 11 Jul, 2016 af alexander  
Google+
...