lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad er en forskrift?

+2 stemmer
3,205 visninger
Halløj!

Jeg prøver på at finde ud af, hvad en forskrift for en funktion er. Nogen der kan fortælle, hvad det er, og som eventuelt har et eksempel på en?

Mange tak!
spurgt for 20 Jun, 2016 i matematik / 7-8-klasse af marc  


2 Besvarelser

0 stemmer
En forskrift for en funktion, kaldes også i daglig tale for en ligning. En ligning kan se sådan ud:

f(x) = 3x + 2

Ligningen bliver til en linje i en graf, og vil i ovenstående tilfælde gå igennem punkterne (1, 5) og (2, 8). f(x) svarer derfor til y-aksen i et koordinatsystem.

Håber at det var sådan en forklaring, du var ude efter.
besvaret for 21 Jun, 2016 af mia  
0 stemmer
I matematik er en forskrift eller regneforskrift for en funktion blot en regel der udtrykker en specifik process på de elementer som funktionen har tilgængelig.

Mia giver eksemplet f(x) = 3x+2. Her er vi givet en funktion, hvis navn er givet ved bogstavet f.  Elementerne ( dvs. tal) som f har tilgængelig er alle repræsenteret ved bogstavet x, der i matematisk sprog kaldes for en variabel. Funktionen f(x)=3x+2 tilhører en bestem klasse af funktioner, som kaldes for lineære funktioner, der generelt kan udtrykkes som h(x) = ax+b. Et andet eksempel kunne være g(x) = 1/x som er en ikke-lineær funktion, og her er tallet 0 ikke et tilgængelig tal netop fordi vi ikke må dividere med tallet.   

Vær opmærksom på, at en funktion og en ligning er ikke det samme. En ligning er et matematisk udsagn, der enten er sand eller forkert f.eks.  1 = 1 og x^{2} < 0. Den første er sand mens den anden er falsk for alle reelle tal.

En mulig årsag til at man tror en funktion og en ligning er det samme, kan skyldes en uvidenhed eller misfortolkning af lighedstegnets rolle, når symbolet optræder i begge sammehænge. Med det sagt er f(x)=3x+2 ikke en ligning.
besvaret for 12 Okt, 2017 af AB  
Google+
...