lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvordan lærer man en hel fremlæggelse udenad i hovedet?

0 stemmer
1,253 visninger
Jeg skal snart op til eksamen i historie, jeg ville høre om du/i har nogle råd til hvordan man husker hele sin fremlæggelse udenad i hovedet?
spurgt for 3 Jun, 2016 i historie / 9-10-klasse af Jonas  


1 Svar

0 stemmer
Der findes rigtig mange bøger, der lover smarte metoder til at huske bedre. I dag var jeg på biblioteket, og fandt ikke mindre end 8-9 bøger i den genre. Jeg har dog kun læst én af bøgerne, og det er den som hedder "Memo" af den norske forfatter Oddbjørn By. En af de metoder han foreslår, er, at at danne en ruteplan, hvor man så placerer ting på ruten, der minder en om det, man nu skal huske.

Jeg har selv prøvet metoden med success. Man gør sådan her: find en rute som du kender godt (f.eks. din vej til skolen eller en tur igennem dit hus), og se den tydeligt for dit indre blik (kaldes også for visulisering). Nu tager du så 10 udvalgte stikord fra den historie, du skal huske udenad , og placerer dem langs ruten. Igen, hvis din rute går igennem dit hus, kan det være med start i soveværelset, fortsætte igennem entreen, ud på badeværelsen, til køkkenet osv.

Du kan placere stikordene, som det de faktisk er, eller noget der minder dig om dem. Så hvis du til eksempel skal huske årstallet 1949, og du på din rute befinder dig på badeværelset, så kan du lægge tallet 49 i badekarret, eller noget der minder dig om 49.

Man skal nogen gange være lidt kreativ, når man skal finde på ord, der minder en om stikordet. Tager vi tallet 49 igen, så kan det være "nif", som med lidt god vilje er 49 sagt meget hurtigt. Så det der kan mindre dig om 49 kan være en nisse i badekarret der s-"nif"fer til sæben.

Når du så gennemgår din rute, så vil stikordene komme i den rigtige rækkefølge.

Det var en memoreringsteknik. Men der findes mange andre. Prøv dig frem og se, hvilke der passer bedst til dig.
besvaret for 4 Jun, 2016 af søren  
Google+
...