lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

komposition i et digt?

0 stemmer
1,185 visninger
Hej. Jeg skal til eksamen på torsdag (den 2 juni). Så jeg er igang med at forberede mig. Jeg har trukket digte og skal så fortælle om yahya Hassan's digt "Barndom", men jeg har svært ved at finde ud af hvad kompositionen er, både indre og ydre komposition.

Håber i kan hjælpe mig hurtigst mulig :)

Hilsen Simone
spurgt for 30 Maj, 2016 i dansk / 9-10-klasse af Simone  


1 Svar

0 stemmer
Hej

Ydre komposition fortæller noget om hvordan digtet er opbygget, såsom antal vers/strofer, genre, tid (kronologisk, flash back osv). I den indre komposition skal du kigge på det dybereliggende i digtet, såsom forfatterens budskab.

I tilfældet med Hassans digt Barndom, vil jeg mene at der er tale om flash back (idet han ser tilbage på sin barndom). Budskabet er at fortælle om den angst og fortvivlelse, der nogen gange findes hos de etniske familier, der bor i de danske ghettoer.
besvaret for 30 Maj, 2016 af anonym  
Google+
...