lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvem er de dygtigste kvindelige matematikere gennem tiden?

0 stemmer
253 visninger
Hej med jer

Der findes jo masser af dygtige og kendte mandlige matematikere gennem tiden. Jeg kan blot nævne Isaac Newton, Arkimedes og Leonard Euler. Men jeg tænker, at der da også må være nogen kvinder i blandt.

Har I nogen bud?
spurgt for 15 Maj, 2016 i café-hjørnet af sepp  


1 Svar

0 stemmer
Desværre var det i gamle dage mange steder forbudt for kvinder at gå på universitetet, så det er formentlig en af grundene til, at antallet af kendte kvindelige matematikere i historien er begrænset. Men der var da nogen. Her har jeg listet 3:

1) Sophie Germain: fransk matematiker der blandt andet forsøgte at bevise "Fermats sidste sætning" og vandt en pris for hendes arbejde med elastiske fladers svingninger.

2) Ada Lovelace: engelsk matematiker, fremviste en metode til at beregne en sekvens af rationale tal - også kaldet Bernoulli numre.

3) Sofia Kovalevskaya: russisk matematik, som senere flyttede til Tyskland. Hun opnåede en doktorgrad og vandt prisen "Prix Bordin", for hendes arbejde omkring rotation af et legeme.
besvaret for 16 Maj, 2016 af Lasse (9,200 point)  
Google+
...