lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad er årsagen til konflikten i Ukraine?

0 stemmer
71 visninger
Jeg kunne egentlig godt tænke mig at vide lidt om konflikten i Ukraine. Man hører tit om det i nyhederne, men hvordan startede krigen, og hvorfor er den endnu ikke stoppet? Nogen der kan hjælpe med et lille overblik?
spurgt for 21 Apr, 2016 i historie / 9-10-klasse af sandra  


1 Svar

0 stemmer
Konflikten i Ukraine begyndte efter, at den daværende ukrainske præsident Viktor Janukovitjs i 2013 besluttede at knytte tættere bånd til Rusland (blandt andet økonomisk), og droppe samarbejdet med EU. Det udløste store protester i befolkningen, og pro-russiske separatister (altså personer som kæmper for russisk overtagelse) udnyttede kaos til at erobre dele af Østukraine.

I februar 2014 erklærede Rusland den ukrainske halv-ø Krim som værende deres. I perioden derefter kæmpede de ukrainske styrker mod separatisterne, og kampene bølgede frem og tilbage. Det kulminerede ved nedskydningen af et Malaysian Airlines fly.

Man har efterfølgende forsøgt sig med en fredsaftale, men den gik i vasken. Derudover har man fra vestens side indført sanktioner mod Rusland.

Hvad der sker fremadrettet, er efter min mening ikke til at sige noget om på nuværende tidspunkt.
besvaret for 21 Apr, 2016 af john  
Google+
...