lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad er et essay?

0 stemmer
246 visninger
Jeg skal skrive et essay i dansk, men ved ikke hvordan man gør. Jeg har lært at skrive en kronik, men det er vist noget lidt andet. Nogen herinde der kan oplyse, hvad man et essay er, og hvad man skal have med i sådan et?
spurgt for 10 Apr, 2016 i dansk / 9-10-klasse af michelle  


1 Svar

0 stemmer
Et essay ligner en kronik ganske meget. Men hvor du i en kronik skal diskutere et emne ud fra en objektiv vinkel, skal det i et essay mere være dine egne holdninger der skinner igennem. Du behøver derfor ikke at have ekspertviden om det emne, dit essay behandler, du skal bare have en holdning til det :-)

Så hvad skal du have med i et essay? Hvis du selv kan vælge emne, så vælg et, som du har en skarp holdning til i forvejen. I essayet skal du diskutere emnet, stille spørgsmål, søge svar, men gør det ved at trække din egen erfaring med ind. Under alle omstændigheder skal du fastholde din læsers interesse, hvilket kan være den udfordrende del. Til det formål er det fint at bruge humor, levende ordbilleder og kant som et middel til at levere budskabet.

I mange tilfælde er det en god idé, at holde essayet på ca. 3 sider.
besvaret for 11 Apr, 2016 af anja  
Google+
...