lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Førstehåndskilde eller andenhåndskilde?

0 stemmer
13,714 visninger
Hvordan skelner man mellem en førstehåndskilde og andenhåndskilde? Jeg skal bruge oplysningen i forbindelse med en kildekritisk analyse af en tekst, som jeg skal skrive i dansk. På forhånd mange tak!
spurgt for 16 Mar, 2016 i dansk / c-niveau af camilla  


1 Svar

0 stemmer
En førstehåndskilde er en kilde, der er lavet af en person, som har oplevet det selv. Det kunne for eksempel være en forsker, som har skrevet en bog om en undersøgelse han har lavet.

En andenhåndskilde derimod, er en førstehåndskilde som er fortalt videre af nogen andre - og altså blevet fortolket på den ene eller den anden måde. Et eksempel herpå, er statistisk materiale fra Danmarks Statistik, som er blevet vendt og drejet i en eller anden efterfølgende avisartikel. Hvis avisartiklen er din kilde til statistikken, så vil den være en andenhåndskilde.

Bemærk at en førstehånds- og andenhåndskilde kan være både skriftlig og mundtlig.
besvaret for 17 Mar, 2016 af josefine  
Google+
...