lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Er dansk det sværeste sprog at lære?

+3 stemmer
4,194 visninger
Hej med jer i forummet!

Man hører tit folk sige, at dansk er et svært sprog at lære. Nogen siger endda, at det er et af de sværeste sprog i verden. Personligt synes jeg, at et sprog som kinesisk er sværere at tilegne sig.på grund af tonerne og alfabetet.

Men hvad siger I?
spurgt for 17 Feb, 2016 i café-hjørnet af martin  


2 Besvarelser

0 stemmer

Dansk er ingenlunde det sværeste sprog at lære. Prøv at checke denne liste udarbejdet af The Foreign Service Institute (FSI), som viser hvor lang tid det tager at lære dansk sammenlignet med andre sprog:

http://www.effectivelanguagelearning.com/language-guide/language-difficulty

På FSI's liste ligger Danmark i kategori 1, som er blandt de sprog, der er hurtigst at lære (23-24 uger). Arabisk, kinesisk og japansk ligger derimod i kategori 5, som det tager hele 88 uger at lære. Ud fra den model vil kinesisk derfor være 3-4 gange sværere at lære end dansk.

besvaret for 18 Feb, 2016 af egon  
0 stemmer
Jeg tror, at det kommer meget an på, hvad ens sproglige udgangspunkt er. Forstået på den måde, at hvis ens modersmål er kinesisk, så er det svært at lære dansk, fordi alfabet, udtale osv. er radikalt anderledes. Men hvis ens modersmål er hollandsk, så er der mange fællestræk ved det danske sprog, og det er dermed relativt nemt at lære.
besvaret for 19 Feb, 2016 af petra  
Google+
...