lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvordan skriver jeg en novelle i den fantastiske genre, hvor der indgår en talemåde/fast vending?

0 stemmer
265 visninger
Jeg skal skrive en novellle i den fantastiske genre, hvor der skal indgå en talemåde som på en eller anden måde skal blive til noget overnaturligt.
Novellen skal handle om det at være teenager, og omhandle emner som: Identitet og at overskride grænser.
spurgt for 18 Okt, 2015 i dansk / 9-10-klasse af Hjælp  


1 Svar

0 stemmer
Jeg tænker at talemåden, "man skal ikke skue hunden på hårene", kunne være god at bruge i din novelle. Jeg har ikke selv prøvet at skrive i den fantastiske genre, men tror at talemåden vil kunne passe godt med emnet teenager og identitet.
besvaret for 18 Okt, 2015 af Camille  
Mange tak! Helt sikkert noget jeg kan bruge.

Men spørgsmålet er så bare, hvordan jeg så på en eller anden måde får overført det til noget overnaturligt?

Ordsproget skal på en eller anden måde forståes bogstaveligt.
Hmm...jeg læste for nogen måneder siden en novelle med titlen "Monster" af Patrick Ness, som handlede om en dreng i teenagealderen, der havde identitetsproblemer, og samtidig skulle erkende at hans mor var døende af kræft. Et fantasimonster hjalp ham i erkendelsesprocessen, ved at det gav ham nogen mentale opgaver, som gjorde ham i stand til at bearbejde sorgen. Nu jeg tænker over det, har denne bog været i genren "en fantastisk fortælling".

Hvis du bygger din noveller op, med inspiration fra ovenstående - altså noget med et fantasivæsen som hovedpersonen taler med for at komme igennem en teenage identitetskrise, så kan talemåder som disse måske nemt bruges:

- Al begyndelse er svær (som i at det er svært at starte livet som teenager, med alle de problemer der følger med)

- Blind høne kan også finde et kort (som i, at selv om man ikke har så meget livserfaring, kan man stadig finde meningen med livet)

- Bag skyerne er himlen altid blå (som i, at ja teenageårene er hårde, men der venter et lys på den anden side i form af opnået erfaring)

Håber at det kan bringe dig lidt videre...
Google+
...