lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

fortolke et billede

+1 stemme
162 visninger
Hej jeg har fået til opgave om at fortolke et billede, og derefter lave en novelle ud fra billedet. Jeg kan ikke komme i gang, hvis i hjælper mig med at skrive 2-3 sætninger vil jeg blive virkelig glad og kan komme igang med resten af teksten!

jeg sender også billedet som JEG har fået

- jeg forstår ikke billedet,  så jeg håber at i kan hjælpe mig med at analysere billedet og derefter skrive en novelle..
Vedhæftet fil
alkohol.jpg
spurgt for 29 Sep, 2015 i dansk / 4-6-klasse af Mariam  


1 Svar

0 stemmer
 
Bedste svar
Det jeg lægger mærke til, når jeg ser billedet er damen under rødvinsglassset, barnet i døren, brækspanden ved siden af sengen og de gardinerne som er trukket for.

Hvad man vil fortælle med billedet er, at hvis man drikker, så ender man med at leve et isoleret liv (rødvinsglasset), som forsømmer sine pligter (barnet i døren).

Læg også mærke til natbordslampen som er tændt, selv om det strømmer ind med dagslys igennem gardinerne. Det man vil sige med det er, at man ved at drikke kommer til at leve langt væk fra virkeligheden (dagslyset).

Kommentaren "Was last night really worth it?"; altså var natten med fuldskab virkelig alt det værd. Det er så meningen, at modtageren at billedet skal tage stilling til det.
besvaret for 29 Sep, 2015 af denise  

tak skal du havesmiley

Hvad med dette billede, jeg lige har sendt?

image

 

hvil du også være sød at hjælpe mig med at skrive 3 sætninger så jeg kan begynde med at skrive novellen
hjælpp mig please
I dette billede lægger jeg mærke til drinks-glasset, gardinerne og kontrasten mellem det mørke hun sidder i (oplyst af et dødt lys), og det hyggelige sollys damen ved vinduet sidder i.

Det er samme tema som i det forrige billede du havde. Altså mørke, isolation, kunstigt dødt lys og ensomhed, set i forhold til sollys, ordenlighed og hygge som ved vinduet. Så linjerne er trukket klart op. Budskabet er derfor (igen), at vælger du at drikke, så får du det triste liv, og drikker du ikke, så får du det gode liv.
TUSIND TAK:) vil du også gerne hjælpe mig med at skrive 2-3 linjer til min noveller/historie så kan jeg skrive resten selv.

 

Rigtig sødt af jer der ville hjælpe, jeg er desuden også virkelig glad for at i hjælper os alle sammen, som  sidder her hjemme og ikke kan kommen videre, tusind tak skal i have...
Jeg har altid godt kunne lide at lave billedanalyse, så derfor fik jeg lyst til at svare på dit spørgsmål. Men glad for at jeg kan hjælpe :-)

En novelle er jo en kort historie. Lad mig se om jeg kan hjælpe dig lidt i gang med et par sætninger:

"Jeg havde altid været den populære pige i skolen, som festede hver eneste weekend året rundt. Efterhånden var jeg blevet afhængig af den store opmærksomhed, som mine veninder og drengevenner gav mig, og jeg havde svært ved at forestille mig et liv uden. Der var bare lige det ved det, at jeg var blevet mor for 3 år siden, så nu havde jeg også et barn at tage mig af."
Google+
...