lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad er et atom?

+1 stemme
933 visninger
Jeg vil meget gerne vide præsis hvad atom er? Fordi jeg snart får test i det og jeg vil mange gerne bestå! Tak!
spurgt for 27 Aug, 2015 i fysik-og-kemi / 7-8-klasse af Sakarie  


1 Svar

0 stemmer
Atom i sig selv betyder på græsk "udeleligt". Men videnskaben har senere fundet ud af, at atomet faktisk er deleligt og at det ikke er den mindste enhed i et stof. Atomet udgøres af en meget lille kerne, med elektroner som kredser omkring den. Kernen er delt i to partikler: protoner (som er positivt ladede) og neutroner (som er neutralt ladede). Måden disse protoner og neutroner er kombineret på, afgør hvilket grundstof der er tale om. Eksempelvis kunne det være grundstoffet jern, som er nummer 26 i Det Periodiske System.
besvaret for 27 Aug, 2015 af lucas (4,430 point)  
Det ville jeg egentlig også have spurgt om, men der var så en, der kom mig i forkøbet :-) Et meget brugbart svar som gjorde at jeg endelig forstår sammenhængen mellem atomet og Det Periodiske System. Tak skal I have!
Google+
...