lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvordan uddanner man sig til pilot?

0 stemmer
233 visninger
Hej alle

Jeg er en dreng på 14 som starter i 8. klasse efter sommerferien. Min drøm er at blive pilot (på kommercielle rutefly), så derfor bruger jeg rigtig meget af min fritid på at lære alt om fly. Jeg kunne godt tænke mig allerede nu, at planlægge min uddannelse, så jeg ved hvor lang tid jeg skal forvente der går, før jeg kan være færdiguddannet pilot. Er der nogen der kan hjælpe med et svar på det?

Jeg har hørt snak om, at det koster mange penge, at tage en pilotuddannelse, men hvor meget er det? Kan man eventuelt søge tilskud til det?

Forresten så bruger jeg tit dette forum til lektiehjælp, når jeg er gået i stå med en opgave - og det er alletiders, så tak for det :-)
spurgt for 5 Aug, 2015 i café-hjørnet af oliver  


1 Svar

0 stemmer
Allerførst: det anbefales, at du selv kontaker Trafikstyrelsen for nærmere oplysninger om pilotuddanelsen, da mine oplysninger blot er et resultat af mine egne erfaringer, som jeg har har gjort mig for år tilbage.

Selve pilotuddannelsen tager du på en godkendt flyveskole. Du kan vælge at tage uddannelsen i enten et sammenhængende forløb (ca. 2 år) eller et modulopdelt (ca. 4 år). Hvis du vælger det modulopdelte, har du tid til et erhvervsarbejde ved siden af.

Da du skal være 18 år, før du kan starte på pilotuddannelsen, vil det være naturligt for de fleste at tage en gymnasiel uddannelse først (det gjorde jeg selv). Du skal have gode karakterer i dansk, matematik, fysik og sprogfag (især engelsk). For at blive optaget må du ikke have nogen fysiske eller psykiske skavanker overhovedet. Dog accepteres brug af briller i nogen tilfælde. Du bliver testet både fagligt og sundhedsmæssigt inden optagelse.

Det er dyrt at blive pilot, da du i princippet skal betale *alting* selv. Mig bekendt findes der ikke nogen mulighed for offentligt tilskud. Regn med et budget på 750.000, så er det ikke helt ved siden af.

Du skal som et led i uddannelsen til pilot tage flyvetimer som du skal gennemføre, for at få dine flyvercertikater. Dem kan du eventuelt tage i Flyvevåbnet, og dermed reducere prisen betragteligt for pilotuddannelsen efterfølgende.
besvaret for 8 Aug, 2015 af jens  
Google+
...