lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Erfaring med at lave en hjemmeskole/hjemmeundervisning for børn i udlandet?

+1 stemme
845 visninger
Hej alle

Vi er en familie på far, mor og to børn, som overvejer at flytte nogle år til udlandet (mere specifikt til Thailand). Vores børn er 9 og 12 år, og de går i dag i en dansk folkeskole i henholdsvis 3. og 6. klasse. De klarer sig begge rimeligt godt. Min mand arbejder inden for marketing, og vil nemt kunne finde et arbejde i Thailand, mens jeg selv drømmer om at gå hjemme og undervise mine børn.

Og det er så her, at en såkaldt hjemmeskole (eller hjemmeundervisning) kommer ind i billedet. I stedet for at sætte børnene i en international skole eller en thailandsk privatskole (med det bøvl det nu kan give), så vil jeg hellere selv gå hjemme og undervise dem. Det er derfor mit håb, at der er andre derude, der har prøvet eller gjort sig overvejelser om hjemmeskole i Danmark eller i udlandet, fordi så vil jeg gerne høre om jeres meninger og de erfaringer I har gjort jer.

Jeg har også lidt spørgsmål:

1) Jeg har altid været god til dansk, engelsk og matematik, så det skulle ikke være noget problem at undervise i det. Men hvad med de fag, hvor jeg er lidt mere "rusten" (såsom tysk og fysik/kemi)?

2) Hvordan styrer man differentieret undervisning, hvis man har børn på forskellige klassetrin?

3) Er der nogen regler/lovgivning, man skal være opmærksom på, hvis man vil lave en hjemmeskole i udlandet?

Ser frem til at høre fra jer :-)

Linda.
spurgt for 24 Jul, 2015 i café-hjørnet af linda  


1 Svar

0 stemmer

Hej Linda

Det lyder som nogen rigtig spændende planer du har. Jeg har selv prøvet at undervise mine egne børn i et par år (de var 8 og 9 år), da vi boede i Sydafrika i forbindelse med, at min mand var udstationeret.

Alt i alt synes jeg, at vi fik rigtig meget ud af en hjemmeskole. Jeg lærte mine børn meget bedre at kende, og jeg kunne påvirke skolearbejdet og pensum i den retning, jeg selv ønskede. Vores ene værelse var indrettet som (og dedikeret til) skolelokale med alt hvad dertil hører: tavle, ordbøger, posters med alfabetet, gode stole og borde osv. På den måde var børnene ikke i tvivl om, at der var tale om et skolemiljø. Havde undervisningen foregået i stuen, hvor der var tv, sofa og spisebord, kunne jeg forestille mig at undervisningen også ville blive disraheret af det.

Prøv at lave et ugeskema med pauser, og hold jer til også at holde pauserne - gerne ude i den friske luft. Ellers bliver børnene trætte og overkørte. Bliv ikke for ambitiøs på børnenes vegne - jeg mener, man kan hurtigt få lyst til at lægge 8 timer ind hver dag på skemaet, men det holder de fleste børn ikke til i længden.

Jeg lavede en lektietime, som jeg lagde ind, som den sidste time på skoleskemaet hver dag, så børnene kunne nå deres "hjemmearbejde" i skoletiden. Det fungerede godt, og sikrede at de havde tid til lektierne.

Nå men, til dine andre spørgsmål :-)

1) Hvad med de fag man ikke selv er så stærk i. Hvordan underviser man i dem? Forberedelse var svaret for mig. Selv om jeg ikke selv er så stærk i historie for eksempel, så kan research hurtigt bringe en "up-to-speed". I starten kan det være lidt hårdt at skulle sætte tid af til forberedelse af emner man ikke ved så meget om, men det bliver rutine. Du kan også jo vælge at hyre en, til at undervise i de fag, som du ikke selv orker/magter. På den måde kan du købe dig til lidt fritid også. Udfordringen er så, at finde den rette person at hyre til undervisning af dine børn.

2) Nu er mine børn ret jævnaldrende, så jeg behøvede ikke at spekulere så meget over differentieret undervisning. Den er svær (men sikkert ikke umulig), hvis børnene har meget forskellige aldre.

3) Ja, der er regler for hjemmeundervisning - i hvert fald hvis I kommer tilbage til Danmark. Check dette site, som har reglerne listet: http://hoslykkegaard.dk/hjemmeskolen/?page_id=6

Jeg kan sagtens fortælle meget mere, hvis du eller andre er interesserede :-)

Ellers ønskes du/I held og lykke med hjemmeskolen i Thailand.

besvaret for 27 Jul, 2015 af Anni  
Tak for svaret :-) Godt at høre at andre danskere har gode erfaringer med hjemmeskole i udlandet. Hvad vil du sige, var det sværeste i forhold til den opgave du påtog dig med at undervise dine egne børn udenfor Danmarks grænser?

Linda
Google+
...