lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad betyder reflektere?

0 stemmer
8,567 visninger
Hej lektieforum

Jeg skal analysere en dansk novelle, og har fundet en model til, hvad man skal huske at have med i sin analyse. Men i et af modellens punkter står der, at man skal "reflektere over novellens hensigt". Hvad betyder det at reflektere i den forbindelse?
spurgt for 16 Jul, 2015 i dansk / 7-8-klasse af amalie  


1 Svar

0 stemmer
At reflektere betyder, at tænke grundigt over noget. I din tekstanalyse bliver du bedt om at, "reflektere over novellens hensigt", hvilket betyder at du skal spekulere nøje over, hvad teksten (og forfatteren) gerne vil fortælle dig. For eksempel kan man sige, at eventyret af Kejserens nye klæder af H.C. Andersen, har til hensigt at fortælle, at man ikke skal bilde sig ind at man er en hel masse, bare fordi man bilder sig ind, at man er en "vigtig" person (man bruger også talemåden, "hovmod står for fald").
besvaret for 17 Jul, 2015 af Lasse (9,200 point)  
Google+
...