lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad er et essay?

+1 stemme
201 visninger
Hejsa

Jeg kan i dansk vælge mellem at skrive et essay, en artikel eller en anmeldelse om et emne, jeg selv bestemmer. Men da jeg ikke ved, hvad et essay er, tør jeg ikke kaste mig over det. Er der derfor nogen, der kan forklare hvad et essay er (har læst om det på wikipedia, men forstår det stadig ikke)?

Takker :-)
spurgt for 24 Jun, 2015 i dansk / 9-10-klasse af ravn  


1 Svar

0 stemmer
Nu hvor du har fået frie tøjler til selv at bestemme emne for dit essay, så find et tema, du kender lidt til i forvejen, med mindre du har tid til at sætte dig ind i noget nyt.
 
Her hvad et essay kan indeholde i punktform, og gerne opbygget efter denne model:
 
1) En oplevelse du selv har haft med emnet. Hvis emnet for eksempel er dyremishandling, så kan du starte med at skrive om en episode, du selv har set eller læst, om grise der blev slået og trampet på, under deres rejse til slagteriet. På den måde får du introduceret temaet du gerne vil diskutere.
 
2) Hvad får emnet frem af følelser, problemer, tanker og så videre hos dig?
 
3) Find både for og imod emnet, og disuktér med dig selv.
 
Husk at du skal ikke direkte komme med din egen holdning til emnet, men "lege djævlens advokat" og se tingene fra forskellige sider. Læseren skal derfor ikke kende dig holdning, når han/hun har læst dit essay. Men vedkommende skal føle sig mere oplyst.
 
Det vigtigste i et essay er, at du deler dine tanker med læseren.
besvaret for 25 Jun, 2015 af KlausK (7,450 point)  
Google+
...